Aktiva seniorer

Fullspäckat schema för ungdomliga seniorer
Att bli pensionär behöver inte betyda att ett liv i lugnt tempo tar vid. Dagens seniorer är många gånger mer pigga och alerta än de yngre generationerna. Efter att har jobbat ett långt liv är det dags att ta fram alla drömmar och förverkliga dem. Livet som pensionär är härligt och det finns ett outsinligt utbud av aktiviteter för seniorer.

Tvära kast
Om du varit van vid ett stillasittande liv framför datorn på din arbetsplats, kan det vara dags att prova någonting kreativt. Att arbeta med händerna och se något som man skapar växa fram är en enorm tillfredställelse. Många studieförbund erbjuder kreativa kurser under dagtid för seniorer som innehåller allt från slöjdarbeten och matlagning till dans, yoga och gymnastik. Genom att rutinmässigt delta i en eller flera kurser eller sammankomster hittar du gyllene möjligheter att utöka ditt kontaktnät, hitta nya hobbyer och umgås med nya vänner som delar dina intressen. Hos Folkuniversitetet sparas det inte på krutet när det gäller aktiviteter för seniorer. Genom regelbunden motion ökar chanserna för att vi håller oss friska. Att utöva gym eller andra former av idrott är perfekt för att hålla kroppen i trim. Ibland kan det vara lite hög ljudnivå på dessa ställen så se till att förse din hörapparat med nya hörapparatsbatterier ifall du använder en sådan.

Forskning och förkovring
När livet har rusat på i turbofart kan det vara skönt att varva ner lite. För dig som föredrar en lugn sysselsättning finns det många trevliga aktiviteter för seniorer som passar in här. Vad sägs till exempel om att ta reda på mer om släkten? Att släktforska är att öppna dörren till det förflutna och när forskningen är klar kan ett nytt släktträd få pryda väggen i vardagsrummet. Att lära sig ett nytt språk kan hjälpa dig att ta dig runt på en vandring i Nepal eller en matresa i Provence. Saknar du kontakten med yngre generationen? Att bli farfar eller mormor i skolan är populärt både bland yngre och äldre. Du kan hjälpa barn och ungdomar i skolan med din erfarenhet och ditt engagemang. Kanske blir du skolans nya idol?

Aktiva seniorer 1

originmag