Film för seniorer!

Övergången från teater till film präglas av att skådespelaren likväl skrivaren vill förmedla en viss känsla eller idé – olikt en bok där man själv sätter liv på karaktärerna. Även om innovationen naturligt är som starkast i början finns det fortfarande otaligt många skildringar och epoker att sätta i ljus. Många är väldigt förtjusta i film och har som vana att titta på en varje kväll. Vi ser andra människor gå igenom saker vi kanske inte vill eller vågar själva – film gör oss medvetna om olika frågor och även inspirera till nya.

Vad och hur?

Många filmer för den enkla anledningen att tjäna pengar skräddarsys ofta för att tilltala en viss målgrupp. En som ofta blir utebliven är seniorer. Vi tycker att det är tråkigt att människor som gillar film blir förvirrade av detta och vill uppmuntra mer tittande! Det bästa med film är ju att det är just du som väljer när och vad! Förbered popcorn och se dessa sex träffsäkra filmtips för seniorer – vi garanterar att du kommer hitta en film att identifiera dig med och lära dig något nytt! Istället för att sitta och vänta på att hitta någon i TV-tablån varför inte gå till biblioteket och låna en CD-skiva? De har ofta ett stort internationellt utbud!

Hur ser framtiden ut?

I vårat informationssamhälle finns det ingen brist på underhållning. Hur har till exempel internet påverkat filmindustrin – både på gott och ont? Ett fenomen som har vuxit alltmer under 2000-talet är filmnerladdning via datorn, alltså att man gratis får tillgång till en film som skaparen tillägnat för biograf och DVD för att generera inkomst och för kostnader av produktionen. Biografer förlorar miljardbelopp varje år och många stängs ner runtom i världen. Även betald satellit-TV håller på att försvinna tack vare tjänster som Netflix där man prenumererar för att få tillgång till hundratals filmer och serier varje månad. Men ändå växer industrin stadigt på grund av att det hela tiden görs framsteg så att filmerna kan produceras effektivare och billigare.

originmag