Seniorgolf

Golf är en av Sveriges största sporter och har idag omkring en halv miljon aktiva utövare. Sporten har funnits i Sverige sedan 1800-talet, men växte kraftigt i popularitet under 80- och 90-talen. Golf spelas av människor i alla åldrar, även om medelåldern är högre jämfört med de flesta andra sporter. Anledningen till detta är bland annat att det för många är fullt möjligt att spela upp till en hög ålder. Golf är en mindre fysiskt krävande sport än andra populära sporter som fotboll och ishockey, men det är trots detta ett bra sätt att få motion. Seniorgolf är något som blir vanligare och vanligare och det finns flera klubbar att gå med i för den som är intresserad.

 

Seniorgolf i Sverige
SSG (Svensk Senior Golf) är en förening för den som är över 55 år och har ett handikapp på max 20,0. Syftet med föreningen är att samla äldre golfspelare som vill träffa andra likasinnade personer att spela med. När man blir äldre kan det ibland vara svårt att hitta motivation till att spela och det kan också vara så att många av ens kompisar lägger av på grund av skador eller tidsbrist. SSG anordnar flera tävlingar för den som fortfarande vill spela på en aktiv nivå. De delar upp tävlingarna efter ålder och för den som är över 70 år och fortfarande spelar finns det goda möjligheter att tävla mot jämnåriga. SSG samarbetar med liknande organisationer över hela Europa och anordnar då och då internationella tävlingar. Seniorgolf är utmärkt för den som vill fortsätta spela golf regelbundet och som värdesätter sociala aktiviteter och umgänge med andra golfare.Seniorgolf 1

 

Spela i grupp
Det finns många fristående föreningar för seniorgolfare runt om i Sverige. Med tanke på att över 300 000 män och kvinnor som är över 50 år fortfarande spelar är detta inte så konstigt. Personer över 50 år är idag den enskilt största gruppen golfare och det finns många sätt att tävla mot andra för den som är intresserad. Om ni är ett gäng som gillar att golfa tillsammans finns det flera roliga sätt att öka gemenskapen ytterligare. Ni kan till exempel köpa in namnlappar hos namnband.se som ni bär för att visa att ni hör till samma grupp.

originmag